Мисля, че това е водещото ѝ съображение и за да обявява

...
Мисля, че това е водещото ѝ съображение и за да обявява
Коментари Харесай

Тагарев за предупредителния огън по кораб в Черно море: Русия иска да предотврати износа на зърно

Мисля, че това е водещото ѝ съображение и с цел да афишира за зона на обучение част от нашата изключителна икономическа зона, както и за случая от през вчерашния ден сутринта с кораба, плаващ под байрак на Палау.Това сподели пред публицисти министърът на защитата Тодор Тагарев във връзка вчерашните дейности на Русия, която откри сигнален огън по плаващ под флага на Палау транспортен съд за сухи товари в Черно море.

" Потвърдена е към този момент версията, че е имало предупредителни изстрели и бординг на кораба, от самия му капитан. До момента не знаем дали има митинги, съгласно настоящите правила за потребление на морското пространство. Би трябвало да има митинг от притежателя на кораба – страната, под чийто байрак плава този транспортен съд. До момента нямаме такава информация ", добави той. 

 

Проговори притежателят на кораба, по който съветски военни откриха огън в Черно море

Тагарев означи, че казусът е отвън българските териториални води. " Корабът през вчерашния ден следобяд мина през нашите води и към този момент доближи назначението си ", добави министърът, като успокои, че няма заплаха за нашата територия. 

 

Обаче предизвести, че рисковете остават. Но те се проучват. " Наблюдаваме обстановката. Обсъждаме разнообразни благоприятни условия за деяние, в случай че нещо такова се случи в наши води ", добави той. 

 

Тагарев разяснява и новината, че Русия ще отнеме лиценза на българските предприятия, които създават и ремонтират съветска отбранителна техника. „ Има единични случаи, в които наши предприятия работят по сходни лицензи.

 

Русия има доста по-големи искания, които не са приети от българската страна и няма и да бъдат. В тези единични случаи нашите предприятия търсят различни източници на ноу-хау и технологии “, безапелационен бе военният министър.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР